ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ,ΟΥΡΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΤΙΔΑ-ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ,ΟΥΡΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΤΙΔΑ-ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η αύξηση του ουρικού οξέως είναι μία διαταραχή πού αφορά τον μεταβολισμό των πουρινών  (υπερουριχαιμία)και την εναποθεσή του στους χόνδρους των αρθρώσεων,στα αυτιά κ.λ.π

.Ο πόνος στις αρθρώσεις, το πρήξιμο,η δυσκινησία αυτών (χαρακτηριστικό είναι το οίδημα του αριστερού κυρίως μεγάλου δακτύλου του ποδιού στην μεταταρσοφαλαγγική άρθρωση),και προχωρώντας προσβάλει τον αστράγαλο,τα γόνατα,τον καρπό  και τον αγκώνα.

Οι εκδηλώσεις έχουν υφέσεις και αρκετές εξάρσεις όσο δεν  πέφτει το ουρικό οξύ προκαλώντας ουρική αρθρίτιδα.

Η σωστή δίαιτα με αποφυγή κόκκινου κρέατος,οστρακοειδών,αλκοόλ ,παράλληλα με ενίσχυση της βρώσης λαχανικών,φρούτων,λάδι κ.λ.π.συνιστάται ως μέρος της αντιμετώπισης του προβλήματος,ενώ με την χρήση της Γεμμοθεραπείας επιταχύνεται η μείωση του ουρικού οξέως  και η μείωση σταδιακά των συμπτωμάτων.Επισημαίνεται η συμβολή της Ομοιοπαθητικής σε αρκετές περιπτώσεις συνδυαστικά με την γεμμοθεραπεία μπορεί να ανακουφίσει τους πάσχοντες.


Δημήτριος Ραμαντζάς

Έχω γεννηθεί στις 21 Ιουνίου 1964 στην Αθήνα. Είμαι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έκανα 5ετή άσκηση ειδικότητας (1992-1998) στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά Πειραιά, στην Παθολογική Ανατομική και Κυτταρολογία. Έλαβα κατόπιν εξετάσεων τον τίτλο της ειδικότητας της Κυτταρολογίας το 1998. Επίσης κατόπιν εξετάσεων μετά από τριετή εκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική από την Ε.Ε.Ο.Ι. (Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής) έλαβα το δίπλωμα της Ομοιοπαθητικής, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών αναγνωρισμένο από την ECH (Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ομοιοπαθητική) και υπό την αιγίδα της LMHI (Liga Medicorum Homeopathica Internationalis). Είμαι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Μέλος της Ελληνικής Κυτταρολογικής Εταιρείας. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Αντεπιστέλλον μέλος της Ελληνικής Εταιρείας εναντίον του καρκίνου του Πνεύμονος. Έχω λάβει μέρος σε εργασίες, άρθρα, ημερίδες και συνέδρια. Ομιλώ Αγγλικά και Ιταλικά. Διατηρώ από το 1999 Νόμιμο Ιδιωτικό Ιατρείο.