ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ-ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ-ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η οστεοπόρωση είναι μια εκφυλιστική διαδικασία που αφορά τα οστά τα οποία γίνονται εύθρυπτα  και έχουμε απώλεια οστίτη ιστού. Αφορά κυρίως ηλικιωμένους και γυναίκες σε εμμηνόπαυση. Το χαρακτηριστικό είναι ότι έχουμε αύξηση της οστεοκλαστικής   δραστηριότητας σε βάρος της οστεοβλαστικής.

Η γεμμοθεραπεία  παρεμβαίνει στην απορρόφηση του ασβεστίου και στον μεταβολισμό του, ενισχύοντας τους οστεοβλάστες και την αντοχή των οστών από τις εκφυλιστικές αλλοιώσεις που προκύπτουν στο πέρασμα του χρόνου.

Η κίνηση , η άσκηση , καθώς και ο συνδυασμός με ομοιοπαθητική σε αρκετές περιπτώσεις βοηθάει για καλύτερα αποτελέσματα.

Δημήτριος Ραμαντζάς

Έχω γεννηθεί στις 21 Ιουνίου 1964 στην Αθήνα. Είμαι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έκανα 5ετή άσκηση ειδικότητας (1992-1998) στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά Πειραιά, στην Παθολογική Ανατομική και Κυτταρολογία. Έλαβα κατόπιν εξετάσεων τον τίτλο της ειδικότητας της Κυτταρολογίας το 1998. Επίσης κατόπιν εξετάσεων μετά από τριετή εκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική από την Ε.Ε.Ο.Ι. (Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής) έλαβα το δίπλωμα της Ομοιοπαθητικής, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών αναγνωρισμένο από την ECH (Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ομοιοπαθητική) και υπό την αιγίδα της LMHI (Liga Medicorum Homeopathica Internationalis). Είμαι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Μέλος της Ελληνικής Κυτταρολογικής Εταιρείας. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Αντεπιστέλλον μέλος της Ελληνικής Εταιρείας εναντίον του καρκίνου του Πνεύμονος. Έχω λάβει μέρος σε εργασίες, άρθρα, ημερίδες και συνέδρια. Ομιλώ Αγγλικά και Ιταλικά. Διατηρώ από το 1999 Νόμιμο Ιδιωτικό Ιατρείο.