ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ-ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ-ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η αρθρίτιδα είναι ουσιαστικά μία φλεγμονή των αρθρώσεων και αφορά τόσο τις μεγάλες όσο και τις μικρές αρθρώσεις .Τα συμπτώματα είναι λίγο ,πολύ γνωστά με πόνο, δυσκαμψίαοίδημα και κάποιες φορές παραμόρφωση αυτών (παραμορφωτική αρθρίτιδα). 

Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι ένδειξη κάποιου  αυτοάνοσου νοσήματος όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα ,να οφείλεται σε αυξημένο ουρικό οξύ (ουρική αρθρίτιδα),  να είναι υπό την μορφή οστεοαρθρίτιδας ,αγκυλοποιητικής  σπονδυλίτιδας, χρόνιας αρθρίτιδας,  η αρθρίτιδας αγνώστου αιτιολογίας.

Η Γεμμοθεραπεία  βοηθάει στην αντιμετώπιση του πόνου, στην ενίσχυση των αρθρώσεων, συνδέσμων, τενόντων ,χόνδρων, αναχαιτίζοντας την τοπική φλεγμονή, στην ανάπτυξη ινώδους ιστού ,συμφύσεων και σκλήρυνσης που αναπτύσσεται ως επακόλουθο αυτής. 

Η ομοιοπαθητική μπορεί να ενισχύσει αυτήν την δράση αποτελώντας ένα ακόμα «εργαλείο» για την αντιμετώπιση της νόσου.

Δημήτριος Ραμαντζάς

Έχω γεννηθεί στις 21 Ιουνίου 1964 στην Αθήνα. Είμαι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έκανα 5ετή άσκηση ειδικότητας (1992-1998) στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά Πειραιά, στην Παθολογική Ανατομική και Κυτταρολογία. Έλαβα κατόπιν εξετάσεων τον τίτλο της ειδικότητας της Κυτταρολογίας το 1998. Επίσης κατόπιν εξετάσεων μετά από τριετή εκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική από την Ε.Ε.Ο.Ι. (Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής) έλαβα το δίπλωμα της Ομοιοπαθητικής, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών αναγνωρισμένο από την ECH (Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ομοιοπαθητική) και υπό την αιγίδα της LMHI (Liga Medicorum Homeopathica Internationalis). Είμαι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Μέλος της Ελληνικής Κυτταρολογικής Εταιρείας. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Αντεπιστέλλον μέλος της Ελληνικής Εταιρείας εναντίον του καρκίνου του Πνεύμονος. Έχω λάβει μέρος σε εργασίες, άρθρα, ημερίδες και συνέδρια. Ομιλώ Αγγλικά και Ιταλικά. Διατηρώ από το 1999 Νόμιμο Ιδιωτικό Ιατρείο.