ΚΡΑΜΠΕΣ ΜΥΙΚΕΣ-ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΚΡΑΜΠΕΣ ΜΥΙΚΕΣ-ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΚΡΑΜΠΕΣ ΜΥΙΚΕΣ-ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι μυικές κράμπες είναι συσπάσεις ακούσιες των μυών που προκύπτουν αιφνίδια και με πόνο .Μπορεί να συμβούν κατά την διάρκεια της ανάπαυσης ή όταν υπάρχει φυσική δραστηριότητα ακόμα και μέτριας

έντασης. Τυπικά εμφανίζονται την νύχτα κατά την διάρκεια του ύπνου και αφορούν κυρίως τις γάμπες και τα δάχτυλα του ποδιού. Αιτίες θα μπορούσαν να είναι  αρκετή εφίδρωση ,έλλειψη ηλεκτρολυτών,φτωχη αγγειακή κυκλοφορία κ.λ.π.  
Συχνά συμβαίνει μετά από αθλητική δραστηριότητα, υψηλή θερμοκρασία (όταν δεν υπάρχει καλή ενυδάτωση), στα χέρια μετά από πολύωρο γράψιμο ή χρήση πληκτρολόγιου και χωρίς ξεκούραση. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που μπορεί να υποκρύπτεται κάποιο πιο σοβαρό θέμα π.χ. αγγειακής  αιτιολογίας, αναιμία, νευρολογικές παθήσεις , υποθυρεοειδισμός.

Η Γεμμοθεραπεία βοηθάει ακόμα και σε επίπεδο αγγειακό πολλές φορές, ενώ και η χρήση της Ομοιοπαθητικής  προβλέπεται σε αρκετές περιπτώσεις συνδυαστικά σαν εξισορροπιστικός  παράγοντας αντί για την

χρήση φαρμάκων που δίνονται συμπτωματικά και χωρίς να δίνουν λύση στο πρόβλημα.

Δημήτριος Ραμαντζάς

Έχω γεννηθεί στις 21 Ιουνίου 1964 στην Αθήνα. Είμαι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έκανα 5ετή άσκηση ειδικότητας (1992-1998) στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά Πειραιά, στην Παθολογική Ανατομική και Κυτταρολογία. Έλαβα κατόπιν εξετάσεων τον τίτλο της ειδικότητας της Κυτταρολογίας το 1998. Επίσης κατόπιν εξετάσεων μετά από τριετή εκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική από την Ε.Ε.Ο.Ι. (Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής) έλαβα το δίπλωμα της Ομοιοπαθητικής, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών αναγνωρισμένο από την ECH (Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ομοιοπαθητική) και υπό την αιγίδα της LMHI (Liga Medicorum Homeopathica Internationalis). Είμαι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Μέλος της Ελληνικής Κυτταρολογικής Εταιρείας. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Αντεπιστέλλον μέλος της Ελληνικής Εταιρείας εναντίον του καρκίνου του Πνεύμονος. Έχω λάβει μέρος σε εργασίες, άρθρα, ημερίδες και συνέδρια. Ομιλώ Αγγλικά και Ιταλικά. Διατηρώ από το 1999 Νόμιμο Ιδιωτικό Ιατρείο.