ΚΥΣΤΙΤΙΔΑ-ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΚΥΣΤΙΤΙΔΑ-ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Κυστίτιδα είναι η κατάσταση κατά την οποία φλεγμαίνει η ουροδόχος κύστη που έχει μολυνθεί από βακτήρια.Μπορεί να έχουμε οξεία μορφή αλλά και η χρόνια που είναι και αρκετά συχνή και προσβάλει περισσότερο τις γυναίκες καθώς η ουρήθρα είναι πιο κοντά στον πρωκτό από όπου μπορεί να γίνει η επιμόλυνση καθώς μεταφέρονται μικρόβια μέσω της ουρήθρας προκαλώντας ουρολοίμωξη Τα συμπτώματα είναι πόνος και τσούξιμο κατά την ούρηση,συχνή τάση για ούρηση,ίχνη αίματος στα ούρα(αιματουρία),δύσοσμα ούρα,πυρετός,αδυναμία και κόπωση.

Η χρήση των ενδεικνυόμενων αντιβιοτικών δεν δίνει την λύση πολλές φορές με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του ασθενούς και τον κίνδυνο να επηρεαστούν οι νεφροί και η λειτουργία τους.

Η γεμμοθεραπεία βοηθάει στην «αντισηψία» της ουροδόχου και στην καλύτερη νεφρική λειτουργία ενισχύοντας την απεκκριτική ικανότητα.Ο συνδυασμός με Ομοιοπαθητική θεραπεία σε αρκετές περιπτώσεις δρά σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος όπου χρειαστεί σε αρκετές των περιπτώσεων.

Δημήτριος Ραμαντζάς

Έχω γεννηθεί στις 21 Ιουνίου 1964 στην Αθήνα. Είμαι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έκανα 5ετή άσκηση ειδικότητας (1992-1998) στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά Πειραιά, στην Παθολογική Ανατομική και Κυτταρολογία. Έλαβα κατόπιν εξετάσεων τον τίτλο της ειδικότητας της Κυτταρολογίας το 1998. Επίσης κατόπιν εξετάσεων μετά από τριετή εκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική από την Ε.Ε.Ο.Ι. (Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής) έλαβα το δίπλωμα της Ομοιοπαθητικής, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών αναγνωρισμένο από την ECH (Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ομοιοπαθητική) και υπό την αιγίδα της LMHI (Liga Medicorum Homeopathica Internationalis). Είμαι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Μέλος της Ελληνικής Κυτταρολογικής Εταιρείας. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Αντεπιστέλλον μέλος της Ελληνικής Εταιρείας εναντίον του καρκίνου του Πνεύμονος. Έχω λάβει μέρος σε εργασίες, άρθρα, ημερίδες και συνέδρια. Ομιλώ Αγγλικά και Ιταλικά. Διατηρώ από το 1999 Νόμιμο Ιδιωτικό Ιατρείο.